Doplňky stravy nebo suplementy - co vlastně můžeme považovat za doplněk stravy a podle čeho vybírat kvalitní výrobek? Potřebujeme naši stravu vůbec obohacovat o doplňky stravy a pro koho má suplementace největší význam? Které látky se nejhůře doplňují z přirozených zdrojů?
Například u vitamínu D již existuje všeobecné povědomí o jeho významu pro lidské tělo a současně o obrovském deficitu napříč populací. V našich zeměpisných podmínkách je nelehké získat optimální množství přirozenou cestou, a tak jsme jej mnozí z nás zařadili do jídelníčku, zejména pak v zimním období. Bohužel málo se však v tomto kontextu mluví o vitamínu K2. Aby totiž vitamín D splnil své funkce, potřebuje k tomu dostatečné množství této látky. Co hrozí v případě, že suplementuji vitamín D, ale mám deficit K2? Panují velké rozdíly mezi značkami doplňků s vitamínem K2? Jakou roli hraje zpracování látek při výrobě K2 a jak se liší jednotlivé technologie - syntetická výroba vs. přirozená fermentace? Na tyto otázky Vám odpovíme v rozhovoru s Jakubem Přibylem.
Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast