Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (13:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Darujte zdraví aneb jak vybrat správný doplněk stravy

Darujte zdraví aneb jak vybrat správný doplněk stravy

Pomalu se blíží Vánoce, které jsou časem společných rodinných a přátelských setkání, během kterých si spousta z nás užívá pohodovou vánoční atmosféru spojenou s vůní svařeného vína, pečených kaštanů a vánočního cukroví. Každý má samozřejmě své oblíbené vánoční zvyky a tradice. Společné je ale to, že Vánoce představují čas, kdy můžeme našim nejbližším projevit lásku, péči a máme možnost obdarovat je tím nejlepším způsobem. Pokud zvolíme jako dárek vhodný doplněk stravy, investujeme tím do zdraví našich blízkých a ukazujeme jim tím, že jsou pro nás důležití a výjimeční. Zdravý život přeci znamená více let života a více času a radosti s našimi milovanými. Proto jsme pro vás v tomto článku sestavili průvodce, který vám pomůže vybrat takové doplňky, jenž podpoří zdraví vašich přátel i rodiny nejen během Vánoc.

 Co se v tomto článku dozvíte?:

  1. Jaký doplněk zvolit pro koho?
  2. Vyberte doplněk na základě individuálních potřeb
  3. Uživatelsky přívětivý doplněk
  4. Předplatné produktů jako dárek
  5. Vitamín D3 & K2
  6. Daily F20 Complex
  7. Omega-3
  8. Vitamín C
  9. Balíček Esenciální suplementace
  10. Hořčík & Zinek
  11. Další tipy na dárky, kterými můžete podpořit zdraví svých blízkých

Jaký doplněk zvolit pro koho?

Někdy se může zdát, že je obtížné vybrat vhodný dárek pro členy rodiny, kteří jsou mnohem starší či naopak mnohem mladší než my. S lidmi, kteří jsou mimo naši věkovou kategorii, nemusíme mít společné zájmy a častokrát si lámeme hlavu, kterým dárkem bychom je potěšili. Kvalitní doplňky stravy jsou ale vhodné pro různé věkové kategorie. Například vitamín D & vitamín K2 či Omega-3 mastné kyseliny jsou látky, které v současné době chybí téměř každému. Proto jsou právě tyto doplňky vhodnou volbou napříč všemi věkovými kategoriemi.

Vyberte doplněk na základě individuálních potřeb

Můžeme se také zamyslet nad tím, jaké konkrétní zdravotní obtíže naše blízké trápí, v jaké se nachází životní situaci a jaké nutrienty by je v současné chvíli nejvíce podpořili. Tím dáme obdarovanému najevo, že nám záleží na okolnostech jeho života a dárek pro něj bude mít větší smysl. 

Pokud chcete obdarovat někoho, kdo potřebuje dodat energii kvůli vysokému pracovnímu vytížení, náročnému vysokoškolskému rozvrhu, zvýšené fyzické aktivitě nebo je vystaven dlouhodobému stresu, zvolte hořčík. Jedná-li se o rodiče s malými dětmi, které domů často nosí různé nemoci, zvažte nákup doplňku, který podpoří jejich imunitu. Tím může být například přírodní vitamín C, vitamín Dkvalitní multivitamínový komplex, nebo zinek.

Uživatelsky přívětivý doplněk

Vybrali jste už konkrétní doplněk? Pak se můžete zamyslet i nad formou, která bude obdarovanému nejvíce vyhovovat. Tekutá forma s kapátkem bývá uživatelsky více oblíbená, na druhou stranu je u ní ale náročnější určit přesnou dávku. Kapsle oproti tomu nabízejí přesné dávkování, ale pro někoho zase mohou být obtížnější na spolknutí. Pokud tedy víte, že dotyčný kapsle nerad polyká, zvolte raději kapky.

Předplatné produktů jako dárek

Pokud hledáte větší dárek a jste si jisti, že zvolený doplněk je tou pravou volbou, doporučujeme pořízení předplatného doplňků, které má spoustu výhod. Díky předplatnému se obdarovaný nemusí starat o doplňování zásob a nemusí se obávat, že mu produkt dojde. Především starší rodiče nebudou muset sami utrácet peníze za dražší suplementy a ocení fakt, že budou dostávat své oblíbené doplňky pravidelně bez nutnosti jejich objednávání či vyzvedávání (zvolíte-li doručení přímo domů). To vše pomůže zvýšit efektivitu funkčního užívání darovaného doplňkuNavíc v rámci předplatného ušetříte 15% na každé objednávce. Přihlášením k předplatnému se ničemu nezavazujete, můžete předplatné libovolně upravovat, měnit pravidelnost doručení nebo ho úplně zrušit. 

Pokud chcete podpořit zdraví vašich blízkých, ale volbu doplňku byste raději nechali na samotném obdarovaném, můžete využít dárkové vouchery.

V článku jsme zmínili několik tipů na nutrienty, které můžeme svým blízkým pořídit jako vhodný dárek nejen k Vánocům. Jaké jsou tedy konkrétní benefity uvedených doplňků?

Vitamín D3 & K2

Nedostatkem vitamínu D trpí právě v zimním období velká většina z nás, proto je tento doplněk vhodnou volbou téměř pro každého. Vitamín D podporuje správné fungování imunitního systému, podílí se na procesu dělení buněk a přispívá k udržení zdravých zubů a kostí. Vitamín D doporučujeme kombinovat se synergisticky působícím vitamínem K2, který podporuje zdraví kostí tím, že směruje ukládání vápníku do zubů a kostí. Tím předchází ukládání vápníku v měkkých tkáních a kalcifikaci cév.

Daily F20 Complex

Ani kvalitní a rozmanitá strava dnes bohužel nestačí k zajištění optimálního množství všech potřebných živin. Proto byl sestaven Multivitamín Daily F20 Complex, jehož cílem je doplnit nejvíce deficitní nutrienty, které v naší společnosti chybí. Tento multivitamín v sobě kombinuje celkem 20 látek - 14 vitamínu a 6 minerálů, jejichž poměry byly navrženy tak, aby podporovaly nutriční potenciál celého komplexu.

Omega-3

Omega-3 mastné kyseliny patří mezi nejvíce deficitní nutrienty naší společnosti. Některé z těchto mastných kyselin jsou esenciální a musíme je tedy přijímat z potravy. Moderní způsob života a s ním související stravování nás ale o tyto důležité živiny ochuzuje. Omega-3 mastné kyseliny jsou přitom klíčové v udržení celkového zdraví, od narození až do stáří.  Přispívají ke správnému vývoji nervové soustavy, mozku a zraku, udržují normální činnost srdce a kognitivní funkce a v neposlední řadě regulují zánětlivé procesy v organismu. V těhotenství, během kojení a v dětském věku je zásadní především DHA (kyselina dokosahexaenová ), která přispívá ke zdravému vývoji mozku a očí u dětí. Pro dospělé je pak vhodná kombinace EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA, která působí protizánětlivě a preventivně v řadě civilizačních onemocnění. 

Vitamín C

Zima je období, kdy na nás častěji útočí různá virová onemocnění, chřipky a nachlazení. Právě v této době zvýšené fyzické ale i psychické zátěže je vhodné doplňovat vitamín C. Vitamín C hraje důležitou roli v imunitním systému, poskytuje našim buňkám ochranu před oxidativním stresem, snižuje únavu i vyčerpání a zároveň zvyšuje tvorbu kolagenu, který má blahodárný vliv na pleť, vlasy, klouby či zuby. 

Trime Bio Acerola ve zcela přírodní formě mrazem sušeného prášku z “barbadoské třešně” představuje koncentrovaný zdroj vitamínu C, bez jakýchkoliv aditiv. Tímto doplňkem, který se se řadí spíše do kategorie potravin, můžete podpořit zdraví i vašich dětí.

Balíček Esenciální suplementace

V nabídce máme také komplexní balíček “Esenciální suplementace” na 2 měsíce, který kombinuje klíčové nutrienty Omega-3 s multivitamínem Daily F20. Tento balíček je vhodný pro každého, kdo řeší prevenci a chce podpořit organismus důležitými živinami, které v naší moderně stravě chybí.

Hořčík & Zinek

Hořčík je důležitý vnitrobuněčný minerál, který se v těle podílí na více než 350 biochemických reakcích a je potřebný k tvorbě energie. Nadměrně je vyčerpáván v případě dlouhodobého stresu či při pravidelném sportování a jeho nedostatek je dnes bohužel poměrně častý. Suplementací hořčíku může pomoci například v případě svalových křečí, únavy a vyčerpání či nespavosti.

Podpořit imunitní systém v období zvýšeného výskytu nachlazení a jiných viróz můžeme také zinkem. Nedostatek zinku je také poměrně častý a může se projevit vyšší náchylností k infekčním onemocněním, špatným hojením ran či ztrátou chuti a čichu. Zinek tedy určitě patří mezi doplňky, které je vhodné mít doma v zásobě a podávat ho právě v případě akutního onemocnění. Dále zinek přispívá k udržení zdravé kůže, nehtů i vlasů. V neposlední řadě podporuje plodnost a reprodukční systém, u mužů je potřebný pro tvorbu a pohyblivost spermií. Vybíráte-li dárek pro sexuálně aktivního muže, zinek pro něj bude vhodná volba.

Další tipy na dárky, kterými můžete podpořit zdraví svých blízkých

Pokud jste mezi nabízenými tipy nenašli vhodný dárek, můžete zvážit i jiné alternativy, které podpoří zdraví a pomohou udržet tělo i mysl v dobré kondici. Protože zdraví souvisí i s naší psychikou, vyberte dárky, které v dnešní uspěchané době pomohou zklidnit roztěkanou mysl a zmírnit všudypřítomný stres. Zvážit můžete poukázku na masáž, zážitkový kurz (například kurz zpěvu, malování, šití, práce se dřevem či jakýkoliv jiný, který by odpovídal zájmům vašeho blízkého). Motivovat k fyzické aktivitě a cvičení můžete rovněž koupí nového sportovního oblečení nebo podložky na jógu. A pokud by ani moderní podložka k cvičení jógy nemotivovala, její všestranné využití určitě najde uplatnění i jinde. Například u dětí při stavění bunkrů nebo jako podložka pod auto tatínkovi do garáže či do psího pelechu :)

A nakonec dárek, který nikdy nezklame, je také dobrá kniha.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Jak bojovat s alergií nejen během jarní pylové sezóny

Pokud patříte mezi alergiky, pravděpodobně již pociťujete obtíže spojené s jarní pylovou sezonou. Mezi nejčastější symptomy alergií patří svědění očí,...
Přečtěte si více

Vitamín D v souvislosti se zdravím dětí

O vitamínu D jsme již psali několik článků. Přečíst si je můžete zde, zde či zde. Dnešní článek se však...
Přečtěte si více

Nedostatek železa jako jeden z nejběžnějších nutričních deficitů

Železo patří v organismu mezi esenciální stopové prvky, tzn. že jeho potřeba je poměrně nízká, ale přesto zásadní k udržení...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidech ve stravě

 Po dvoudílné epizodě věnované bílkovinám nyní obrátíme pozornost k další makroživině, sacharidům. V současné době jsou právě sacharidy velmi nepochopenou...
Přečtěte si více