Procházet

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Jak podpořit imunitní systém při nachlazení, chřipce nebo jiné viróze?

Jak podpořit imunitní systém při nachlazení, chřipce nebo jiné viróze?

Léto již definitivně skončilo a nejen teplotní ochlazení nám připomíná, že nastal podzim. Toto roční období s sebou přináší pestrobarevnou krajinu, ale též ranní mlhy, více deště, větrné a střídavé počasí. S četnějšími teplotními výkyvy během dne nezřídka přichází i nepříjemné zdravotní obtíže, jako je nachlazení či jiná infekční respirační...

Přečtěte si více

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Řada minerálních látek je pro náš organismus esenciálních, což znamená, že je neumíme syntetizovat a jsme odkázáni na jejich příjem z externích zdrojů. Ať už se snažíme doporučený příjem minerálních látek získat z pestrého jídelníčku nebo ho podporujeme pomocí doplňků stravy, zaměřujeme se většinou jen na množství dané látky v...

Přečtěte si více

Vědecké studie prokazují souvislost mezi kardiovaskulárními onemocněními a nedostatkem vitamínu K2

Vědecké studie prokazují souvislost mezi kardiovaskulárními onemocněními a nedostatkem vitamínu K2

O vitamínu K obecně, jeho formách, účincích a zdrojích jsme již psali v několika předchozích článcích (k přečtení na odkazech zde a zde). V posledních letech se ale čím dále častěji hovoří o menachinonu, tedy vitamínu K2, v souvislosti s kardiovaskulárním zdravím.  Co se v tomto článku dozvíte?: Vitamín K2 a...

Přečtěte si více

Na které doplňky bychom v létě neměli zapomínat?

Na které doplňky bychom v létě neměli zapomínat?

Léto je období roku, kdy trávíme více času venku a jsme častěji vystaveni slunečnímu záření. Slunění a UV záření může ale také bohužel přispívat k rychlejšímu stárnutí pleti, způsobovat vrásky a pigmentové skvrny. Stoupající teplota navíc představuje vyšší zátěž pro naše tělo. To musí udržovat stálost vnitřního prostředí, regulovat výkyvy...

Přečtěte si více

Základní suplementace aneb čím začít?

Základní suplementace aneb čím začít?

Naše tělo je jako chemická továrna, která pro zdravé fungování potřebuje optimální příjem živin, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Někteří lidé se stále domnívají, že pokud mají vyvážený a pestrý jídelníček, mají zajištěn dostatečný příjem všech důležitých živin a nepotřebují užívat doplňky stravy. Pravda je ale taková, že doplňky stravy...

Přečtěte si více

Omega-3 z řas nebo z ryb?

Omega-3 z řas nebo z ryb?

O účincích omega-3 mastných kyselin na zdraví člověka a jejich úloze v našem těle jsme již psali v tomto článku. Jedná se o naprosto klíčovou živinu. Přestože se v našem jídelníčku tu a tam objeví, je to buď v nedostatečném množství nebo v nízké kvalitě. Pro zachování dostatečného příjmu se tak přímo...

Přečtěte si více

Proč je při porovnávání jednotlivých doplňků stravy takový rozdíl v jejich cenách?

Proč je při porovnávání jednotlivých doplňků stravy takový rozdíl v jejich cenách?

Stejné obsahové látky, stejný vitamín či minerál, a přesto diametrální rozdíl v ceně. Jak je to možné? Rozdílné ceny u produktů se zdánlivě stejným složením v nás mohou vyvolat nejrůznější pochyby. Je dražší produkt skutečně o tolik lepší než ten levnější, nebo si jen připlácím za skvěle odvedenou marketingovou práci? A...

Přečtěte si více

Omega-3 - živiny, na které bychom v jídelníčku rozhodně neměli zapomínat

Omega-3 - živiny, na které bychom v jídelníčku rozhodně neměli zapomínat

Žijeme v báječné době, která je plná pokroku, technických vymožeností a nových objevů. Bohužel, tento technický blahobyt má i svou odvrácenou stranu. Naše těla a mozek jsou totiž přizpůsobeny na podmínky, ve kterých probíhala podstatná část evolučního vývoje. A tak přestože je člověk tvor vysoce adaptabilní, tempo moderní doby je...

Přečtěte si více

Poslední podcasty

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes...
Přečtěte si více

Podcast #22 - Jak pečovat o mikrobiom I Rozhovor s Martinou Hrivňákovou

Co je vlastně mikrobiom a proč je pro nás tak důležitý?  V lidském těle je nepředstavitelné množství mikroorganismů, dokonce mnohem...
Přečtěte si více

Podcast #21 - Jak pečovat o pokožku před a po opalování s Katarínou Hrivňákovou

Slunce a ultrafialové záření (UV), bezpečné opalování a používání krémů s SPF (Sun Protection Factor) - jsou jedny z nejvíce...
Přečtěte si více