Procházet

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #10 - Petr Vakoč vypráví o čerstvém zážitku z účasti na slavné Tour de France

Podcast #10 - Petr Vakoč vypráví o čerstvém zážitku z účasti na slavné Tour de France

Historie nejslavnějšího cyklistického závodu světa Tour de France sahá až do roku 1903. Ta letošní se jela od 26. června do 28. července 2021 ve francouzském městě Brest a organizátoři připravili jezdcům v několika etapách více než 3400 kilometrů dlouhou pouť. 

Jako jediný Čech se letos na startu etapového závodu představil profesionální cyklista, Petr Vakoč. Prozradil nám nejen jak se po čerstvém zážitku cítí a jaké to je vidět závod z čela pelotonu, ale také jak probíhají přípravy na toto náročné klání. Dozvíte se kolik kalorií během etapy Petr spálí a jak vypadá jeho jídelníček. 

Petr Vakoč je profesionálním cyklistou stáje Alpecin-Fenix. Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství v závodě Brabantský šíp, etapa na závodě Kolem Polska a je vicemistrem Evropy do 23 let. Dvakrát dokončil Tour de France a zúčastnil se olympijských her v Riu v roce 2016.

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Selen a jeho význam pro lidský organismus

Příjem selenu je, stejně jako u jódu, závislý na jeho obsahu v půdě, přičemž množství tohoto prvku v půdě se...
Přečtěte si více

Víte, jaký doplněk nasadit při začínající viróze? Zkuste zinek!

Zinek se řadí mezi esenciální nutrienty. Naše tělo si ho neumí samo vytvořit a jsme proto odkázáni na jeho příjem...
Přečtěte si více

Nedostatek jódu - vážný zdravotní problém na vzestupu

Navzdory celosvětovému využití jódové suplementace zůstává v Evropě nedostatek jódu vážným zdravotním problémem. V roce 2004 bylo odhadováno, že z...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v dětské výživě a jak je můžeme ovlivnit

Pokud bychom měli obecně zhodnotit dětský jídelníček, nedá se jednoznačně označit za nutričně bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky ve výživě...
Přečtěte si více

Podcast 24 s Jakubem Přibylem o křehké rovnováze omega-3 a omega-6 mastných kyselin

  Dostatečné zastoupení omega-3 mastných kyselin v naší stravě je velmi důležité pro podporu zdraví kůže, očí, mozku, kardiovaskulárního a...
Přečtěte si více

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes...
Přečtěte si více