Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (13:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům. 

V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny. Zpracovatelský potravinářský průmysl, současný způsob chovu hospodářských zvířat a stravovací zvyklosti západní civilizace způsobili dlouhodobý nepoměr mezi jednotlivými skupinami mastných kyselin (a potažmo všech živin). Neblahý vliv na naše zdraví mají jak diety založené na striktním omezování tuků, ale také jejich nadbytek. Jak tedy tuky do jídelníčku zařadit? Jaké chyby často děláme? Stačí nám pouhé rozdělení na tuky zdravé a nezdravé? Určitě rozhodují i další faktory. Mnohem důležitější bude pochopit základní principy jak přistupovat k výběru tuků z hlediska kvality a obsahu mastných kyselin, intenzita pohybových aktivit během dne i metabolického nastavení daného jedince a v neposlední řadě identifikace vhodných potravin a špetka kulinární invence. A to vše jsme se snažili osvětlit v tomto rozhovoru s Jakubem Přibylem, výživovým specialistou a produktovým vývojářem Trime. 

Děkujeme za pozornost!  

Co se v podcastu #33 dozvíte? 

→  Jak zařazení tuky do jídelníčku - skladba talíře vs. kvalita 

→  Vliv průmyslového zpracování na kvalitu tuků

→   Jak poskládat vyváženou snídani s ohledem na energetický výdej?

→   Konkrétní příklady snídaní 🥚🥥 🥑 🫘

→   Význam tuku ve stravě

→   Jak vyvážit poměr sacharidy vs. tuky 

→   Tuky a cholesterol 

→  Zdroje tuků / konvenční chov vs. tradiční chov zvířat a rostlinné zdroje tuků

Všechny díly Trime podcastu můžete sledovat na YoutubeSpotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Proč sledovat množství omega-3 mastných kyselin v těle?

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny představují důležitou součást tuků v naší stravě. Jak omega-3, tak omega-6 MK jsou důležitými složkami...
Přečtěte si více

Jak bojovat s alergií nejen během jarní pylové sezóny

Pokud patříte mezi alergiky, pravděpodobně již pociťujete obtíže spojené s jarní pylovou sezonou. Mezi nejčastější symptomy alergií patří svědění očí,...
Přečtěte si více

Vitamín D v souvislosti se zdravím dětí

O vitamínu D jsme již psali několik článků. Přečíst si je můžete zde, zde či zde. Dnešní článek se však...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidech ve stravě

 Po dvoudílné epizodě věnované bílkovinám nyní obrátíme pozornost k další makroživině, sacharidům. V současné době jsou právě sacharidy velmi nepochopenou...
Přečtěte si více