Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

18.2.2024

Podcast

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům. 

V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny. Zpracovatelský potravinářský průmysl, současný způsob chovu hospodářských zvířat a stravovací zvyklosti západní civilizace způsobili dlouhodobý nepoměr mezi jednotlivými skupinami mastných kyselin (a potažmo všech živin). Neblahý vliv na naše zdraví mají jak diety založené na striktním omezování tuků, ale také jejich nadbytek. Jak tedy tuky do jídelníčku zařadit? Jaké chyby často děláme? Stačí nám pouhé rozdělení na tuky zdravé a nezdravé? Určitě rozhodují i další faktory. Mnohem důležitější bude pochopit základní principy jak přistupovat k výběru tuků z hlediska kvality a obsahu mastných kyselin, intenzita pohybových aktivit během dne i metabolického nastavení daného jedince a v neposlední řadě identifikace vhodných potravin a špetka kulinární invence. A to vše jsme se snažili osvětlit v tomto rozhovoru s Jakubem Přibylem, výživovým specialistou a produktovým vývojářem Trime. 

Děkujeme za pozornost!  

Co se v podcastu #33 dozvíte? 

→  Jak zařazení tuky do jídelníčku - skladba talíře vs. kvalita 

→  Vliv průmyslového zpracování na kvalitu tuků

→   Jak poskládat vyváženou snídani s ohledem na energetický výdej?

→   Konkrétní příklady snídaní 🥚🥥 🥑 🫘

→   Význam tuku ve stravě

→   Jak vyvážit poměr sacharidy vs. tuky 

→   Tuky a cholesterol 

→  Zdroje tuků / konvenční chov vs. tradiční chov zvířat a rostlinné zdroje tuků

Všechny díly Trime podcastu můžete sledovat na YoutubeSpotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.

Zanechat dotaz

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.