Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes kupujeme v běžných velkovýrobních pekárnách a supermarketech je nesrovnatelný, co do chuti i kvality.

Velkovýroba a moderní technologie vyžaduje, aby těsto bylo poddajné a výsledný produkt získal takovou chuť, kterou bude chtít zákazník pravidelně k snídani, svačině i večeři. A tak kousek obyčejného pečiva v sobě může skrývat až 30 různých pomocných látek, aditiv, zlepšovačů chuti a barviv. A přitom na pečení lahodného chleba stačí 3 základní kvalitní ingredience. Není divu, že každodenní konzumace běžného a průmyslově zpracovaného pečiva, navíc již od útlého věku, neladí našim střevům. Dávají nám to najevo různými reakcemi, zažívacími potížemi a alergiemi.

Jaký je rozdíl mezi řemeslnou pekárnou a poctivým řemeslem a běžným pečivem z velkovýroby? A jaké je tajemství dobrého kvásku? Je žitný lepek v kvalitním kváskovém chlebu stravitelnější? Jaký je rozdíl mezi žitem a pšenicí v souvislosti s intolerancí na lepek nebo celiakií?
Tradiční pekárny a láska k poctivému řemeslu naštěstí ještě nevymizela. Hosty našeho podcastu na téma pečivo a alergie na lepek přijal Jiří Koláček a jeho dcera Míša, zakladatelé a provozovatelé Koláčkovy řemeslné pekárny a bistra. V roce 2015 založili rodinnou pekárnu a vyrábějí kvalitní a lahodný chléb a pečivo podle tradičních postupů s využitím moderní technologie.

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Objevte Liquid Omega 3 - kvalitu do poslední molekuly od prémiového oleje z tresčích jater až po bio esenciální citrusové oleje

Olej z tresčích jater byl poprvé využit jako lék anglickými lékaři, kdy byly zaznamenány jeho příznivé účinky při léčbě revmatismu....
Přečtěte si více

Proč pestrá a rozmanitá strava nestačí: výživa v kontextu moderní doby

V rámci prezentace na konferenci reVIZE a bloku "Zdravé tělo, zdravá duše" v Karlových Varech, která proběhla v dubnu 2024, vysvětlil...
Přečtěte si více

Folát - klenot zdraví, který možná postrádáte

Folát, přirozená forma vitaminu B9, tento esenciální vitamín, najdeme v tmavě zelené listové zelenině, ořeších a luštěninách, je nezbytný pro...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Mentální odolnost II. - Jak zvládat náročné situace a životní změny I Trime Podcast #35 s Radimem Valigurou

Některé situace a životní změny jsou zkrátka nevyhnutelné a je jen na nás, jak k nim přistoupíme. Být mentálně odolný...
Přečtěte si více

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více