Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes kupujeme v běžných velkovýrobních pekárnách a supermarketech je nesrovnatelný, co do chuti i kvality.

Velkovýroba a moderní technologie vyžaduje, aby těsto bylo poddajné a výsledný produkt získal takovou chuť, kterou bude chtít zákazník pravidelně k snídani, svačině i večeři. A tak kousek obyčejného pečiva v sobě může skrývat až 30 různých pomocných látek, aditiv, zlepšovačů chuti a barviv. A přitom na pečení lahodného chleba stačí 3 základní kvalitní ingredience. Není divu, že každodenní konzumace běžného a průmyslově zpracovaného pečiva, navíc již od útlého věku, neladí našim střevům. Dávají nám to najevo různými reakcemi, zažívacími potížemi a alergiemi.

Jaký je rozdíl mezi řemeslnou pekárnou a poctivým řemeslem a běžným pečivem z velkovýroby? A jaké je tajemství dobrého kvásku? Je žitný lepek v kvalitním kváskovém chlebu stravitelnější? Jaký je rozdíl mezi žitem a pšenicí v souvislosti s intolerancí na lepek nebo celiakií?
Tradiční pekárny a láska k poctivému řemeslu naštěstí ještě nevymizela. Hosty našeho podcastu na téma pečivo a alergie na lepek přijal Jiří Koláček a jeho dcera Míša, zakladatelé a provozovatelé Koláčkovy řemeslné pekárny a bistra. V roce 2015 založili rodinnou pekárnu a vyrábějí kvalitní a lahodný chléb a pečivo podle tradičních postupů s využitím moderní technologie.

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Formy omega 3 – která je nejlepší pro vaše zdraví a v čem se liší?

Pro běžného spotřebitele může být obtížné rozlišit, kterou formu omega 3 suplementu by měl zvolit. V tomto článku se proto...
Přečtěte si více

Objevte ThreoMag: inovativní formu hořčíku pro lepší paměť, soustředění a zdraví mozku

Hořčík je druhým nejrozšířenějším nitrobuněčným minerálem, který je potřebný jako kofaktor u více než 300 enzymatických reakcí v těle. Jedná...
Přečtěte si více

Nový Daily F20 Complex: cesta k čistě přírodním doplňkům stravy / Rozhovor s autorem receptury, Jakubem Přibylem, o inovaci multivitamínu Daily F20 Complex

Multivitamín Daily F20 Complex prošel zásadní proměnou. V tomto rozhovoru s Jakubem Přibylem, produktovým vývojářem Trime se dozvíte, jak přehodnocujeme...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů I Trime Podcast #39 s pastevním farmářem Karlem Kalným

 Proč je veganství ideologický omyl a kdy nám maso může škodit? A proč u masa certifikace BIO nestačí? V následujícím díle...
Přečtěte si více

Omega-3 Index a možnosti testování I Trime Podcast #38 s Jakubem Přibylem a Renatou Novotnou

  V tomto díle Trime podcastu si blíže představíme Omega 3 Index a možnosti jeho testování. Omega-3 Index měří obsah dvou...
Přečtěte si více

O umění poctivé cukrařiny I Trime Podcast #37 se zakladatelkou Epifany Janou Novotnou

  V dalším dílu našeho podcastu přivítáme Janu Novotnou, majitelku cukrárny Epifany, která si před devíti lety splnila svůj sen a...
Přečtěte si více