Procházet

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Řada minerálních látek je pro náš organismus esenciálních, což znamená, že je neumíme syntetizovat a jsme odkázáni na jejich příjem z externích zdrojů. Ať už se snažíme doporučený příjem minerálních látek získat z pestrého jídelníčku nebo ho podporujeme pomocí doplňků stravy, zaměřujeme se většinou jen na množství dané látky v...

Přečtěte si více

Proč je pestrá a rozmanitá strava klišé, jaké jsou největší nedostatky ve výživě a jak je jednoduše kompenzovat?

Proč je pestrá a rozmanitá strava klišé, jaké jsou největší nedostatky ve výživě a jak je jednoduše kompenzovat?

Pestrá a rozmanitá strava rozhodně není to samé, co vyvážená strava s dostatečným zastoupením všech důležitých nutrientů. Ale je vůbec možné dosáhnout 100% příjem esenciálních živin doporučené denní dávky i přes pečlivý výběr potravin? V tomto článku se věnujeme tomu, proč je plnohodnotný jídelníček v dnešní době tak složité téma....

Přečtěte si více

F20 - multivitamín nejen pro všechny, kteří stále věří na pestrou a rozmanitou stravu

F20 - multivitamín nejen pro všechny, kteří stále věří na pestrou a rozmanitou stravu

Pestrá a rozmanitá strava rozhodně není to samé, co vyvážená strava s dostatečným zastoupením všech důležitých živin. Multivitamin F20 je navržen tak, aby vám pomohl pochopit jaký je v tom rozdíl. Co se v tomto článku dozvíte: Stačí pestrá a rozmanitá strava? Výživová hodnota potravin Pro koho je Daily F20 complex určený...

Přečtěte si více

Vitamín K2 z potravinových zdrojů

Vitamín K2 z potravinových zdrojů

Lidé v Japonsku se mohou pyšnit zázračnou vitalitou. Velmi nízký výskyt kardiovaskulárních onemocnění a vysoká tvrdost kostí i u starší generace se přisuzuje tradičnímu národnímu pokrmu nattó, kteří tamní obyvatelé ve vysoké míře konzumují. Připravuje se ze sójových bobů, které nechají fermentovat působením bakterie Bacillus subtilis natto - a je...

Přečtěte si více

Je možné přijmout dostatek vitamínu C ze stravy?

Je možné přijmout dostatek vitamínu C ze stravy?

Vitamín C - pro nás naprosto nepostradatelný - je základnou živinou, kterou naše tělo nemůže vyrobit. Seznam biologických funkcí, které zastává vitamín C v těle, je téměř nekonečný. V jakých potravinách ho najdeme a v jakém množství? Kdy je potřeba vitamín C doplnit a můžeme se jím také předávkovat? V...

Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v dětské výživě a jak je můžeme ovlivnit

Pokud bychom měli obecně zhodnotit dětský jídelníček, nedá se jednoznačně označit za nutričně bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky ve výživě...
Přečtěte si více

Podcast 24 s Jakubem Přibylem o křehké rovnováze omega-3 a omega-6 mastných kyselin

  Dostatečné zastoupení omega-3 mastných kyselin v naší stravě je velmi důležité pro podporu zdraví kůže, očí, mozku, kardiovaskulárního a...
Přečtěte si více

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes...
Přečtěte si více