Procházet

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #09 - s Jakubem Přibylem o skryté hrozbě, kterou představuje moderní forma podvýživy

Podcast #09 - s Jakubem Přibylem o skryté hrozbě, kterou představuje moderní forma podvýživy

Podvýživa je stav, o kterém se v našich podmínkách příliš nemluví. Často zůstává nepovšimnuta a neřešena, dokud se neprojeví závažnější zdravotní problémy. Přitom chronická podvýživa postihuje značné procento populace. Je způsobena nejen nedostatečným množstvím potravy, ale paradoxně také nadměrným množstvím nekvalitních potravin s nevyhovujícím nutričním složením. Tělo se dostává do stavu, kdy se mu zkrátka nedostává klíčových mikronutrientů v potřebném množství. 

Jak se tento typ moderní podvýživy v evropských podmínkách diagnostikuje? Je nějaká skupina lidí náchylnější k malnutrici? Co bychom měli dodržovat, abychom se latentní podvýživě vyhnuli a pomůže nám pouze “pestrá a rozmanitá” strava? Jak pracovat s doplňky stravy? A pokud už se projeví příznaky, je možné dosáhnout opět optimálního stavu?  

Jakub Přibyl, nutriční specialista a autor receptur doplňků stravy Trime, v dalším z našich podcastů, tentokrát o moderní formě podvýživy.


Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našem Youtube kanálu



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Selen a jeho význam pro lidský organismus

Příjem selenu je, stejně jako u jódu, závislý na jeho obsahu v půdě, přičemž množství tohoto prvku v půdě se...
Přečtěte si více

Víte, jaký doplněk nasadit při začínající viróze? Zkuste zinek!

Zinek se řadí mezi esenciální nutrienty. Naše tělo si ho neumí samo vytvořit a jsme proto odkázáni na jeho příjem...
Přečtěte si více

Nedostatek jódu - vážný zdravotní problém na vzestupu

Navzdory celosvětovému využití jódové suplementace zůstává v Evropě nedostatek jódu vážným zdravotním problémem. V roce 2004 bylo odhadováno, že z...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #25 s Jakubem Přibylem o chybách v dětské výživě a jak je můžeme ovlivnit

Pokud bychom měli obecně zhodnotit dětský jídelníček, nedá se jednoznačně označit za nutričně bohatý, hodnotný a vyvážený. Nedostatky ve výživě...
Přečtěte si více

Podcast 24 s Jakubem Přibylem o křehké rovnováze omega-3 a omega-6 mastných kyselin

  Dostatečné zastoupení omega-3 mastných kyselin v naší stravě je velmi důležité pro podporu zdraví kůže, očí, mozku, kardiovaskulárního a...
Přečtěte si více

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes...
Přečtěte si více