Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #09 - s Jakubem Přibylem o skryté hrozbě, kterou představuje moderní forma podvýživy

Podcast #09 - s Jakubem Přibylem o skryté hrozbě, kterou představuje moderní forma podvýživy

Podvýživa je stav, o kterém se v našich podmínkách příliš nemluví. Často zůstává nepovšimnuta a neřešena, dokud se neprojeví závažnější zdravotní problémy. Přitom chronická podvýživa postihuje značné procento populace. Je způsobena nejen nedostatečným množstvím potravy, ale paradoxně také nadměrným množstvím nekvalitních potravin s nevyhovujícím nutričním složením. Tělo se dostává do stavu, kdy se mu zkrátka nedostává klíčových mikronutrientů v potřebném množství. 

Jak se tento typ moderní podvýživy v evropských podmínkách diagnostikuje? Je nějaká skupina lidí náchylnější k malnutrici? Co bychom měli dodržovat, abychom se latentní podvýživě vyhnuli a pomůže nám pouze “pestrá a rozmanitá” strava? Jak pracovat s doplňky stravy? A pokud už se projeví příznaky, je možné dosáhnout opět optimálního stavu?  

Jakub Přibyl, nutriční specialista a autor receptur doplňků stravy Trime, v dalším z našich podcastů, tentokrát o moderní formě podvýživy.


Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našem Youtube kanálu



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Pregnancy Essentials - unikátní těhotenský multivitamín bez kompromisů

Těhotenství patří mezi jedno z nejdůležitějších období v životě ženy i dítěte. V tomto čase se vyvíjí nový život a...
Přečtěte si více

Formy omega 3 – která je nejlepší pro vaše zdraví a v čem se liší?

Pro běžného spotřebitele může být obtížné rozlišit, kterou formu omega 3 suplementu by měl zvolit. V tomto článku se proto...
Přečtěte si více

Objevte ThreoMag: inovativní formu hořčíku pro lepší paměť, soustředění a zdraví mozku

Hořčík je druhým nejrozšířenějším nitrobuněčným minerálem, který je potřebný jako kofaktor u více než 300 enzymatických reakcí v těle. Jedná...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů I Trime Podcast #39 s pastevním farmářem Karlem Kalným

 Proč je veganství ideologický omyl a kdy nám maso může škodit? A proč u masa certifikace BIO nestačí? V následujícím díle...
Přečtěte si více

Omega-3 Index a možnosti testování I Trime Podcast #38 s Jakubem Přibylem a Renatou Novotnou

  V tomto díle Trime podcastu si blíže představíme Omega 3 Index a možnosti jeho testování. Omega-3 Index měří obsah dvou...
Přečtěte si více

O umění poctivé cukrařiny I Trime Podcast #37 se zakladatelkou Epifany Janou Novotnou

  V dalším dílu našeho podcastu přivítáme Janu Novotnou, majitelku cukrárny Epifany, která si před devíti lety splnila svůj sen a...
Přečtěte si více