Procházet

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #06 - O půstu a přerušovaném hladovění s Jakubem Přibylem

Podcast #06 - O půstu a přerušovaném hladovění s Jakubem Přibylem

Velmi populárním tématem v posledních letech je přerušovaný půst, během něhož fáze jezení střídají fáze lačnění. Naše tělo je na občasné hladovění evolučně nastaveno a neustálý přísun potravin v nadměrném množství, navíc v nesprávném složení, pro něj představuje obrovskou zátěž. Postění je přirozeným způsobem očisty organismu a to nejen fyzické očisty, ale i mentální. 

Co je půst? Která fáze je pro tělo prospěšná a kdy bychom se naopak měli spíše poradit s odborníkem? O metodách přerušovaného půstu a hladovění, jejich přínosu pro náš organismus a o tom, co přesně se děje v těle během postění jsme si povídali v dalším Trime podcastu s nutričním specialistou a naturopatem Jakubem Přibylem.

 

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

Podcast naleznete také na našem Youtube kanálu



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Jak podpořit imunitní systém při nachlazení, chřipce nebo jiné viróze?

Léto již definitivně skončilo a nejen teplotní ochlazení nám připomíná, že nastal podzim. Toto roční období s sebou přináší pestrobarevnou...
Přečtěte si více

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Řada minerálních látek je pro náš organismus esenciálních, což znamená, že je neumíme syntetizovat a jsme odkázáni na jejich příjem...
Přečtěte si více

Vědecké studie prokazují souvislost mezi kardiovaskulárními onemocněními a nedostatkem vitamínu K2

O vitamínu K obecně, jeho formách, účincích a zdrojích jsme již psali v několika předchozích článcích (k přečtení na odkazech zde...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Podcast #23 - se zakladateli Koláčkovy řemeslné pekárny o poctivé pekařině, kvalitním kváskovém žitném chlebu i bezlepkovém pečivu

Jen málokdo odolá vůni čerstvě upečeného chleba. Bohužel rozdíl mezí tím, který pekly naše prababičky a tím, který si dnes...
Přečtěte si více

Podcast #22 - Jak pečovat o mikrobiom I Rozhovor s Martinou Hrivňákovou

Co je vlastně mikrobiom a proč je pro nás tak důležitý?  V lidském těle je nepředstavitelné množství mikroorganismů, dokonce mnohem...
Přečtěte si více

Podcast #21 - Jak pečovat o pokožku před a po opalování s Katarínou Hrivňákovou

Slunce a ultrafialové záření (UV), bezpečné opalování a používání krémů s SPF (Sun Protection Factor) - jsou jedny z nejvíce...
Přečtěte si více