Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

 

Naše tělo dokáže silně reagovat na některé podněty z vnějšího prostředí a může nám po čase dávat signál v podobě alergické reakce, ekzému nebo jiného zdravotního problému či onemocnění, zejména pak, pokud je těchto podnětů příliš a náš imunitní systém se již nedokáže dostatečně bránit. Nemoc je tedy pro nás cennou informací o tom, jak se k našemu organismu chováme nebo jak moc je vystaveno nepříznivým faktorům z okolního prostředí. Těch faktorů je v dnešní době skutečně mnoho a chemikálie, těžké kovy či různé nebezpečné mikroorganismy na nás číhají v ovzduší, drogerii, kosmetice, parfémech a zejména pak vodě a půdě, o kterou bychom měli rozhodně začít více pečovat. Jak moc je naše voda a půda kontaminována? Jsme generací, která stále ještě zbytečně nadužívá chemie? Je pro naše děti vhodné sterilní prostředí, ve kterém je udržujeme? A potřebují být “chráněni a ošetřovány” spoustou kosmetických a čistících přípravků, nebo jim spíše škodíme? Víte například co je tenzid? Je pro nás užitečný? A má smysl vybírat biopotraviny? 

V tomto díle podcastu si o nadužívání chemie v dnešní době povídal Jakub Přibyl s ​​Katarínou Hrivňákovou, která je odborným poradcem organizace a skupiny Svět non toxic a také organizuje workshopy na výrobu mýdel a kosmetiky. 

Katarína Hrivňáková vystudovala chemii. Dlouhou dobu se věnovala v rámci vědy a výzkumu chemickým úpravám textilií a používání barev, následně se zabývala kontrolou kvality a nutričního složení potravy pro zvířata a také měla možnost pracovat v laboratoři pro výzkum složení půdy a vody.  

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Proč sledovat množství omega-3 mastných kyselin v těle?

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny představují důležitou součást tuků v naší stravě. Jak omega-3, tak omega-6 MK jsou důležitými složkami...
Přečtěte si více

Jak bojovat s alergií nejen během jarní pylové sezóny

Pokud patříte mezi alergiky, pravděpodobně již pociťujete obtíže spojené s jarní pylovou sezonou. Mezi nejčastější symptomy alergií patří svědění očí,...
Přečtěte si více

Vitamín D v souvislosti se zdravím dětí

O vitamínu D jsme již psali několik článků. Přečíst si je můžete zde, zde či zde. Dnešní článek se však...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Mentální odolnost II. - Jak zvládat náročné situace a životní změny I Trime Podcast #35 s Radimem Valigurou

Některé situace a životní změny jsou zkrátka nevyhnutelné a je jen na nás, jak k nim přistoupíme. Být mentálně odolný...
Přečtěte si více

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více