Procházet

+420 608 190 540 Po - Pá (8:00 - 16:00)

+420 608 190 540 Po - Pá (8:00 - 16:00)

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

 

Naše tělo dokáže silně reagovat na některé podněty z vnějšího prostředí a může nám po čase dávat signál v podobě alergické reakce, ekzému nebo jiného zdravotního problému či onemocnění, zejména pak, pokud je těchto podnětů příliš a náš imunitní systém se již nedokáže dostatečně bránit. Nemoc je tedy pro nás cennou informací o tom, jak se k našemu organismu chováme nebo jak moc je vystaveno nepříznivým faktorům z okolního prostředí. Těch faktorů je v dnešní době skutečně mnoho a chemikálie, těžké kovy či různé nebezpečné mikroorganismy na nás číhají v ovzduší, drogerii, kosmetice, parfémech a zejména pak vodě a půdě, o kterou bychom měli rozhodně začít více pečovat. Jak moc je naše voda a půda kontaminována? Jsme generací, která stále ještě zbytečně nadužívá chemie? Je pro naše děti vhodné sterilní prostředí, ve kterém je udržujeme? A potřebují být “chráněni a ošetřovány” spoustou kosmetických a čistících přípravků, nebo jim spíše škodíme? Víte například co je tenzid? Je pro nás užitečný? A má smysl vybírat biopotraviny? 

V tomto díle podcastu si o nadužívání chemie v dnešní době povídal Jakub Přibyl s ​​Katarínou Hrivňákovou, která je odborným poradcem organizace a skupiny Svět non toxic a také organizuje workshopy na výrobu mýdel a kosmetiky. 

Katarína Hrivňáková vystudovala chemii. Dlouhou dobu se věnovala v rámci vědy a výzkumu chemickým úpravám textilií a používání barev, následně se zabývala kontrolou kvality a nutričního složení potravy pro zvířata a také měla možnost pracovat v laboratoři pro výzkum složení půdy a vody.  

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.