Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (10:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

Podcast #19 - Rozhovor s Katarínou Hrivňákovou o tom, jak čelit chemickému koktejlu kolem nás

 

Naše tělo dokáže silně reagovat na některé podněty z vnějšího prostředí a může nám po čase dávat signál v podobě alergické reakce, ekzému nebo jiného zdravotního problému či onemocnění, zejména pak, pokud je těchto podnětů příliš a náš imunitní systém se již nedokáže dostatečně bránit. Nemoc je tedy pro nás cennou informací o tom, jak se k našemu organismu chováme nebo jak moc je vystaveno nepříznivým faktorům z okolního prostředí. Těch faktorů je v dnešní době skutečně mnoho a chemikálie, těžké kovy či různé nebezpečné mikroorganismy na nás číhají v ovzduší, drogerii, kosmetice, parfémech a zejména pak vodě a půdě, o kterou bychom měli rozhodně začít více pečovat. Jak moc je naše voda a půda kontaminována? Jsme generací, která stále ještě zbytečně nadužívá chemie? Je pro naše děti vhodné sterilní prostředí, ve kterém je udržujeme? A potřebují být “chráněni a ošetřovány” spoustou kosmetických a čistících přípravků, nebo jim spíše škodíme? Víte například co je tenzid? Je pro nás užitečný? A má smysl vybírat biopotraviny? 

V tomto díle podcastu si o nadužívání chemie v dnešní době povídal Jakub Přibyl s ​​Katarínou Hrivňákovou, která je odborným poradcem organizace a skupiny Svět non toxic a také organizuje workshopy na výrobu mýdel a kosmetiky. 

Katarína Hrivňáková vystudovala chemii. Dlouhou dobu se věnovala v rámci vědy a výzkumu chemickým úpravám textilií a používání barev, následně se zabývala kontrolou kvality a nutričního složení potravy pro zvířata a také měla možnost pracovat v laboratoři pro výzkum složení půdy a vody.  

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Formy omega 3 – která je nejlepší pro vaše zdraví a v čem se liší?

Pro běžného spotřebitele může být obtížné rozlišit, kterou formu omega 3 suplementu by měl zvolit. V tomto článku se proto...
Přečtěte si více

Objevte ThreoMag: inovativní formu hořčíku pro lepší paměť, soustředění a zdraví mozku

Hořčík je druhým nejrozšířenějším nitrobuněčným minerálem, který je potřebný jako kofaktor u více než 300 enzymatických reakcí v těle. Jedná...
Přečtěte si více

Nový Daily F20 Complex: cesta k čistě přírodním doplňkům stravy / Rozhovor s autorem receptury, Jakubem Přibylem, o inovaci multivitamínu Daily F20 Complex

Multivitamín Daily F20 Complex prošel zásadní proměnou. V tomto rozhovoru s Jakubem Přibylem, produktovým vývojářem Trime se dozvíte, jak přehodnocujeme...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Proč BIO nestačí - kvalitní maso bez kompromisů I Trime Podcast #39 s pastevním farmářem Karlem Kalným

 Proč je veganství ideologický omyl a kdy nám maso může škodit? A proč u masa certifikace BIO nestačí? V následujícím díle...
Přečtěte si více

Omega-3 Index a možnosti testování I Trime Podcast #38 s Jakubem Přibylem a Renatou Novotnou

  V tomto díle Trime podcastu si blíže představíme Omega 3 Index a možnosti jeho testování. Omega-3 Index měří obsah dvou...
Přečtěte si více

O umění poctivé cukrařiny I Trime Podcast #37 se zakladatelkou Epifany Janou Novotnou

  V dalším dílu našeho podcastu přivítáme Janu Novotnou, majitelku cukrárny Epifany, která si před devíti lety splnila svůj sen a...
Přečtěte si více