Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Podcast 24 s Jakubem Přibylem o křehké rovnováze omega-3 a omega-6 mastných kyselin

Podcast 24 s Jakubem Přibylem o křehké rovnováze omega-3 a omega-6 mastných kyselin

 

Dostatečné zastoupení omega-3 mastných kyselin v naší stravě je velmi důležité pro podporu zdraví kůže, očí, mozku, kardiovaskulárního a imunitního systému.
Pro většinu osob představují ale spíše deficitní živinu a je velmi těžké je do stravy zařadit, popřípadě to stojí poměrně velké úsilí a jisté znalosti původu, zpracování a složení konzumovaných potravin.
Proto je dobré nenechat se ukolébat pestrou a rozmanitou nabídkou
potravinářského a zemědělského průmyslu a zajímat se o příběh potravin, které zařazujeme do každodenního jídelníčku. Rostlinné či živočišné oleje, které používáme na vaření, ořechy či semínka představují totiž pestrou směs mastných kyselin. A tak potravina, kterou běžně přijímáme jako zdroj omega-3, nás může svým neblahým poměrem omega-3 vůči omega-6 nemile překvapit.
Často se odvoláváme na potravu našich předků. Jak je možné, že měli mnohem lepší poměr omega-3 a omega-6? Které potraviny pro ně představovaly hlavní zdroj omega-3? A můžeme v dnešní době průmyslově vyráběných potravin a chovu hospodářských zvířat v mnohdy nepřirozených podmínkách dosáhnout alespoň běžně doporučovaného ratia 1:5?
Poslechněte si rady a doporučení Jakuba Přibyla, autora receptur Trime a výživového specialistu, které potraviny do jídelníčku zařadit nebo naopak omezit k dosažení křehké rovnováhy mezi omega-3 a omega-6, která je zásadní pro prevenci zdraví a duševní pohody. Dozvíte, které potraviny rostlinného i živočišného původu jsou spíše zdrojem omega-3 nebo naopak omega-6 mastných kyselin a je tedy lépe je omezit nebo úplně eliminovat.

Všechny díly můžete sledovat na Youtube, Spotify nebo Apple podcast

 

Podcast naleznete také na našem YouTube kanálu.



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Kolik vitamínu D potřebujete a co vše má vliv na jeho hladinu v organismu?

Víte, jaká je pro vás vhodná dávka vitamínu D? Doporučení k užívání se totiž mohou lišit v závislosti na několika...
Přečtěte si více

Proč doplňovat omega-3 u dětí a jaký je rozdíl mezi Kids DHA+D3/K2 a Kids Omega 3?

Často dostáváme dotazy týkající se důležitosti doplňování omega-3 mastných kyselin u dětí. Rozhodly jsem se proto shrnout důležité informace ohledně...
Přečtěte si více

Znáte tokotrienoly a jejich jedinečné zdravotní benefity?

Náš produkt ProLife patří mezi nejvíce prodávané doplňky Trime portfolia. Většina zákazníků ví, že ProLife obsahuje bio astaxanthin, přírodní karotenoidní...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #29 s Jakubem Přibylem o bílkovinách ve stravě

Bílkoviny jsou asi ze všech 3 skupin makroživin nejsložitějším tématem. Zařadit do naší stravy sacharidy a tuky není totiž tak...
Přečtěte si více

Trime Podcast #28 s Katarínou Baniari o ženském hormonálním zdraví

Od přírody se ženské tělo v průběhu měsíce mění v závislosti na probíhající fázi menstruačního cyklu. Průměrná žena zažívá přibližně...
Přečtěte si více

Trime Podcast #27 s Vojtěchem Hačeckým - Jak zlepšit výkon?

Pohyb je přirozená a nedílná součást našeho života a významně ovlivňuje také naše zdraví. Ať už se jedná o všestranné...
Přečtěte si více